Kloka ord?

Hittade det här på mitt skrivbord, har tyckt det var kloka ord så jag sparat det och nu tänkte jag dela med mig 🙂

“Går du på en stig och har fullt upp med att undvika att kliva ned i de gropar som är precis framför dig är det svårt att se hur du ska kunna lyfta blicken och se vilken stig du ska följa längre fram.

Det är då det är bra att stanna upp istället för att bara försöka ”släcka bränder” i form av att borra ned blicken i marken för att sick-sacka mellan groparna som finns just nu.

Stanna upp och börja fundera – vill du hålla på så och halka ned i samma gropar om och om igen, eller vill du göra klart för dig vart du är på väg och skapa en plan för vilken väg som på bästa sätt för dig dit? Kanske finns det en annan stig som inte har samma gropar i marken, som ger dig möjlighet att se framåt och njuta av resan.

Vad skulle hända i ditt liv om du de närmaste sex månaderna gjorde det du vet att du borde göra, varje dag? Vad skulle hända om du bara satte igång? Vad har det kostat dig att inte göra det du borde?

Vad gör du när hjärnan (förnuftet) säger Ja men hjärtat (känslan) säger Nej? Vilket har du störst tillit till? Har du varit i ett förhållande där förnuftet säger att du borde tycka allt är kanon, men där hjärtat säger något annat? Har du också försökt att frångå den känslan, så har du säkerligen förr eller senare märkt att hjärtat hade rätt.

Många fler beslut än vi tror, även beslut på toppnivå, tas på en känsla i magen eller med hjärtat. Jag tror att den största fördelen med att börja lyssna ännu mer på ditt hjärta och vad din kropp säger till dig, är att du får en inre tillit och får en ökad självrespekt.

Så, nästa gång ditt inre försöker säga dig något, ta ett stetoskop (bildligt talat) och lyssna ordentligt till ditt hjärta. Kanske är det något klokt som ditt undermedvetna har upptäckt, som kan bespara dig mycket tid, energi och framtida problem.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s