Maten!

Micke har ju lovat i sin blogg att jag ska skriva om vad vi har ätit på Kreta så denna blogg kommer enbart tillägnas maten! Resten skriver jag om sen! 🙂

Frukostbuffén bestod av: Grekisk yoghurt (blandad och oblandad – jag gillade den oblandade bäst!), valnötter, russin, flingor, havregryn, honung, 3 sorters mjukt bröd, salami, smör, färskost, edamer ost, kalkon, marmelad, lokalt odlad tomat (herreminje så god den var!), gurka och frukt (vattenmelon, banan, äpple eller apelsin). Kaffe, the, juice och choklad.

Till middag åt vi:
Fredag
Grekisk sallad
Oxfilé med rostade grönsaker & potatis

Lördag
Friterad ost
Kyckling med parmesanrisotto
Hallonmousse

Söndag
Gurksoppa
Lamm och potatiskaka
Grekisk yoghurt med honung och färska fikon & aprikos

Måndag
Gubbröra på lax
Fisk med potatiskräm m sidfläsk i
Chokladtart med vitchokladsås & jordgubbar

Tisdag
Rostad paprika med fetaost och hummus
Oxfilé med potatis & grönsaker
Fruktsallad med sabayonnekräm

Onsdag
Dolmas (grekisk variant på kåldolmar typ)
Moussaka med gurka och rostad paprikasås
Chokladtryffel med hallon

Torsdag var det grillbuffé som bestod av
Grillad fläskfilé, kyckling och grekisk korv.
Potatissallad med majonnäs, potatissallad med senap, bönsallad, oliver, tomatsallad, fetaost, fetaoströra, hummus, paprikasås, rostad paprika, piroger/knyten, spenat & fetaostpaj, tzatziki, bröd, stark sås.
Till efterrätt var det vaniljpannacotta med jordgubbar

Ska oxå tillägga att vi såklart har ätit Souvlaki (grillspett) och grekisk sallad. Till min förvåning så var det ingen sallat i den grekiska salladen utan den bestod av tomater, gurka, fetaost, oliver, ibland paprika och ibland pepperoni och givetvis var det olivolja i den!! MUMS så gott det var! 🙂

Gillar verkligen konceptet med halvpension där middagar ingår för om man är på semester en vecka så är det sista man vill att springa runt och försöka hitta ställen att äta på. Här visste man att middagen började serveras kl 18 och ville man sitta mer i lugn och ro (nästan alla barnfamiljer åt kl 18) så kunde man vänta en timma eller så. Dessutom var det mer mysigt att äta senare för då blev det mörkt och varje bord hade en liten oljelampa som personalen tände. Hur mysigt som helst!! 🙂

Advertisements

3 responses to “Maten!

  1. Det var kul att se matlistan i total, först då ser man hur mycket god mat det var. Jag gillar också koncepetet och personalen är så trevlig. Och hur mysig är dit inte att sitta ut och blicka ut över olivlunden och havet i månljus. Usch vad jag längtar till nästa gång, för det blir det, en nästa gång alltså.

  2. Det låter ju precis hur mysigt som helst. 🙂 Den grekiska salladen varierar ju dessutom mycket från ort till ort och restaurang. På Rhodos fick vi sådan med vitkål, fetaost, tomat, oliver och majs… *skratt* Lite skillnad. Souvlaki är förresten en av de godaste sakerna i det grekiska köket, tycker jag. Förutom deras stora köttbullar… 😀

  3. Ujujuju nu blev jag tamej17 nästan hungrig igen *ler*
    Så mycket god mat VARJE DAG!! (chokladtryffeln var INTE att leka med – mmmmm så GOD och sååå mäktig)
    Man önskar att man kunde LEVA enligt konceptet HALVPENSION – helt klart vanebildande *skratt*

    Kul att du noterat/skrivit ner all god mat vi åt under hela veckan – himla skoj att se/läsa, å det funkar PERFEKT som aptitretare (trots att klockan är 23.00 *s*)

    Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s